Sådan vælger du den rigtige hosting til din hjemmeside

Står du over for enten at skulle skifte udbyder af hosting, eller skal du vælge hosting for første gang? Så vil der helt sikkert være nogle spørgsmål, der popper frem. Der er nemlig mange udbydere på det danske hostingmarked, og det kan gøre det lidt forvirrende at finde ud af, hvad for en løsning, der passer bedst til ens behov. Denne artikel er lavet med det formål at hjælpe dig til at finde den helt rigtige hostingudbyder. Artiklen er bygget op som en step-by-step guide.

Hvad er dine behov?

Det første du skal finde ud af er, hvad dine behov for billig hosting er. Du skal finde ud af, hvor meget plads du har brug for, samt om du skal have andre ting med. Når du skal hoste en hjemmeside, skal du købe et webhotel. Der findes de helt billige webhoteller, og så findes der dyrere. Hvis du har en mindre hjemmeside, vil du sagtens kunne klare dig med de billige løsninger uden problemer. Der er nemlig ofte inkluderet fri trafik i de billige webhoteller. Det bør du gå efter at vælge under alle omstændigheder. Så skal du nemlig ikke gå med den store frygt for, at din hjemmeside går ned. Medmindre at du altså får rigtig mange besøgende. Et andet vigtigt parameter du skal tænke over er, hvor meget plads du skal bruge. Har du for eksempel en hjemmeside, hvor dine brugere kan uploade indhold selv, vil det kræve meget plads.

Sammenlign de forskellige hosting løsninger til dit behov

Næste skridt i processen er at sammenligne de forskellige hosting løsninger, der passer til dine behov. Der findes websites, der sammenligner hostingudbydere, og har du svært ved at finde hoved og hale i de forskellige udbydere, så anbefales det at du bruger sådan en hjemmeside. Her kan du hurtigt sammenligne ud fra de vigtigste parametre. Husk også altid at se, hvad de nuværende kunder siger om udbyderen. Er de tilfredse med supporten? Hvordan er oppetiden? Alle de spørgsmål er altid gode at få svar på, inden du klikker køb.

Skal jeg bruge support?

Hvis du skal bruge support jævnligt, så bør du gå efter en løsning, hvor der er mulighed for at få god support. For mange vil den rette løsning ligge hos et webbureau, men der er også enkelte hostingudbydere, der tilbyder en mere udvidet support. Det er dog ikke mange. De fleste udbydere har for eksempel ikke telefonisk support og tilbyder kun support over mail. Det skal dog siges, at det er væsentligt nemmere at hjælpe til på denne måde, da hosting er meget teknisk. Det er langt mere effektivt, selvom det tager lidt længere tid, fordi man skal skrive frem og tilbage. Vil du gerne have muligheden for at få hjælp telefonisk, skal du mange gange have fat i et webbureau. Alternativt skal du hyre en ekstern udvikler på timebasis, når du har brug for hjælp.

Når du har læst denne guide, skulle du gerne kende dine behov og dermed bedre kunne finde den rette løsning til hosting af din hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *